Climate change and aflatoxins contamination in the Iberian Peninsula

Ricardo Assunção, Ariane Vettorazzi, Elena González-Peñas, Carla Martins

Resultado de pesquisa: ???type-name??????researchoutput.researchoutputtypes.contributiontobookanthology.chapter???revisão de pares

Resumo

Climate change constitutes an important driver affecting food sector, and consequently represents a public health issue that deserves particular attention. Under this context, mycotoxins emerge as a particular concern since their prevalence and concentrations in food and feed may vary due to climatic conditions. Aflatoxins, the most toxic mycotoxins, present a particular concern, taking into account the potential health effects arising from human and animal exposure.

Idioma original???core.languages.en_GB???
Título da publicação do anfitriãoEncyclopedia of Mycology
Subtítulo da publicação do anfitriãoVolume 1,2
EditoraElsevier
Páginas168-175
Número de páginas8
Volume2
ISBN (eletrónico)9780323851800
ISBN (impresso)9780128199909
DOIs
Estado da publicação???researchoutput.status.published??? - 1 jun. 2021
Publicado externamenteSim

Impressão digital

Mergulhe nos tópicos de investigação de “Climate change and aflatoxins contamination in the Iberian Peninsula“. Em conjunto formam uma impressão digital única.

Citar isto